08 Νοε 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Ο μαθητής της A' Λυκείου, Αιγέας, και ο απόφοιτος, πια, του σχολείου μας, Κωνσταντίνος, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRSTGLOBAL Challenge ‘Discover and Recover 2021’, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 27 Ιουνίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2021. Ως μέλη της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής “FirstGlobal Challenge Team Greece” πέτυχαν να φέρουν το Χρυσό Μετάλλιο στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award, το Αργυρό Μετάλλιο για το project «Πανάκεια» και το Χάλκινο Μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στη γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας. Είναι δε, η πρώτη φορά που Ελληνική Ομάδα Ρομποτικής καταφέρνει με τη συμμετοχή της σε μια Παγκόσμια Διοργάνωση, να φέρει στη χώρα μας μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική Παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα!

Η εργασία της ομάδας:

Η ομάδα εργάστηκε εντατικά καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και δημιούργησε το robot Πανάκεια. Η Πανάκεια είναι μια οικιακή αυτόνομη νοσοκόμα που μπορεί να παίρνει βασικές μετρήσεις από τους ασθενείς, να ενημερώνει το ιατρικό προσωπικό και να απολυμαίνει έναν μικρό χώρο. Επίσης, κατασκεύασαν το robot Ήρων, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ακρίβεια σε καθορισμένες διαδρομές, να συλλέξει και να μεταφέρει αντικείμενα, να εκτοξεύσει μπάλες και κύβους σε απόσταση και να σηκώσει το βάρος του. Τέλος, δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του λεγόμενου Cubesat, ενός μικρού μετεωρολογικού δορυφόρου, που προγραμματίστηκε να μελετά τα δεδομένα της ατμόσφαιρας και να ενημερώνει τον επίγειο σταθμό για ενδεχόμενες πυρκαγιές.

Συγχαρητήρια παιδιά για την προσπάθειά σας και τις σημαντικές διακρίσεις σε μία παγκόσμια απαιτητική διοργάνωση! Μας κάνετε υπερήφανους!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες